LokeZsSzakkoordinátor: Dr. Lőke Zsuzsanna egyetemi docens
Tel.:  (+36) 83/545-162, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képzésért felelős intézet: Fenntartható Fejlesztés és Gazdálkodás Intézet
Szakfelelős: Dr. Molnár Csilla

További információ:
MATE Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Telefon: (83) 545-190
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képzés időtartama és formája:

6+2 félév nappali és levelező képzésA Turizmus-vendéglátás (BA) szak képzési célja:

A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátói idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus és a vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A képzés sajátosságai:

A képzés fő elemei között közgazdaságtani, módszertani és üzleti ismeretek, társadalomtudományi alapismeretek, turizmus és vendéglátás szakmai ismeretei szerepelnek, emellett a hallgatók specializációk keretében megismerkedhetnek a borturizmus és az agrárturizmus, vidéki turizmus sajátosságaival is. Az alapszak elvégzése diplomásaink elsősorban szállodák, szállodavállalatok központjai és egyéb szálláshelyek; vendéglátóhelyek; utazásszervezők és utazási irodák;a szakminisztérium és szervei, illetve más országos turisztikai irányító szervek;önkormányzatok és egyéb, turizmussal foglalkozó regionális vagy helyi szervek;természetvédelmi igazgatóságok, nemzeti parkok;kongresszus- és rendezvényszervező vállalkozások középvezetői beosztásait tölthetik be. A szerzett ismeretek ezen túl alkalmassá teszik majd végzetteinket saját turisztikai kisvállalkozások indítására és sikeres működtetésére, illetve egyéni vállalkozói tevékenység folytatására is (pl. idegenvezetőként, animátorként, szabadidő-menedzserként stb.).

További információ a szakról...