Szakfelelős: Dr. Bánhegyi Gabriella egyetemi docens
Tel: +36-83-545-186, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ:
Szent István Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.,
Telefon: (83) 545-190 Fax: (83) 545-200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vidékfejlesztési agrármérnök (BSc) szak képzési célja:

Olyan vidékfejlesztési agrármérnökök képzése, akik képesek a termeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő szervezési, irányítási, adminisztratív és logisztikai, valamint termelési feladatok ellátására. Az elsajátított agrártudományi, ökonómiai, menedzsment, üzemtani, elemzési-tanácsadási, agrár-kereskedelmi, agrármarketing, környezetvédelmi, regionális és térségi ismereteik birtokában, valamint a szakigazgatási feladatok és az agrárgazdaság kapcsolatrendszerének ismeretében képesek a munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő szakmai munka végzésére. Rendelkeznek a vidékfejlesztés európai uniós normák szerinti értelmezéséhez, vidékfejlesztési programok tervezéséhez, lebonyolításához szükséges szakismeretekkel. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben való folytatására.

A képzés sajátosságai:

A képzés nappali és levelező tagozaton történik. Eredményes befejezése után a szak hallgatói egyetemi szinten (MSc) folytathatják tanulmányaikat. A Vidékfejlesztési agrármérnöki diplomával rendelkező szakemberekre igény van többek között a területfejlesztés, az agrárgazdaság és vidékfejlesztés szakigazgatási szervei, a vidékfejlesztési egyesületek, a szakmai érdekképviseletek, az agrárvállalkozások, illetve a pénzintézetek területén egyaránt. A szakon a hallgatók három választható speciális ismeretkörben mélyíthetik el tudásukat: Vállalatirányítás és szervezés, Versenyképesség-fejlesztés, Településgazdálkodás és vidékszociológia.

A képzés időtartama:

6+1 félév

A képzés formája:

  • Nappali tagozatos államilag finanszírozott első diplomás alapképzés
  • Nappali tagozatos költségtérítéses első diplomás alapképzés
  • Levelező tagozatos államilag finanszírozott első diplomás alapképzés
  • Levelező tagozatos költségtérítéses első diplomás alapképzés