Szakfelelős: Dr. Hermann Tamás egyetemi docens
Tel.:+36 83 545-259, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ:
Szent István Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Telefon: (83) 545-190
Fax: (83) 545-200
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A képzés formája:

Nappali és levelező tagozaton, állami ösztöndíjas és önköltséges formában.

A képzés időtartama:

4 félév

Képzés célja:

Olyan korszerű szőlész-borász menedzser szemlélettel rendelkező szakemberek képzése, akik jártasak a szőlőtermesztésben és a borászati műveletek alkalmazásában. Magas szintű elméleti és gyakorlati szakismerettel rendelkeznek, a technológia által megkövetelt beavatkozásokat el tudják végezni.

A képzés sajátossága:

A képzés nappali és levelező tagozaton folyik. erősen gyakorlat orientált képzésről van szó mely során nagy hangsúlyt fektetünk a

  • a szőlőültetvények létesítésére, szakszerű ápolási munkáinak végzésére, minőségi termékek előállítására és forgalmazására, ezen feladatok irányítására;
  • a szőlőből kereskedelmi forgalmazásra szánt borok készítésére, palackozására a szükséges műveletek, technológiák alkalmazására;
  • a szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés és a borkezelési folyamatok, technológiák, irányítására, ellenőrzésére;
  • munkavégzésük során alkalmazandó gépek, berendezések szakszerű működtetésére
  • a felmerülő szakmai kérdések véleményezésére, a problémák komplex kezelésére, az optimális megoldások kiválasztására.

A képzés első 3 félévében a tantervben meghatározott ismeretanyag elsajátíttatása tervezett, a 4. félévben üzemi gyakorlaton vesznek részt a hallgatók.

A képzés Európa elsőként, 1797-ben alapított agrár-felsőoktatási intézményében, a Georgikonon zajlik. Keszthely, a „Balaton fővárosa”, igazi iskolaváros, kiemelkedő kulturális élettel, gyönyörű természeti környezetben (Balaton, Kis-Balaton, Keszthelyi-hegység, Hévíz) helyezkedik el. Itt tanulhattok tapasztalt, magasan kvalifikált, hallgatóbarát oktatói gárdától, a Karra jellemző családias légkörben, ahol ingyenes nyelvi képzés mellett térítésmentes sportolási lehetőség is adott.

Összefoglaló tájékoztató: