LokeZsSzakkoordinátor: Dr. Lőke Zsuzsanna egyetemi docens
Tel.:  (+36) 83/545-162, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képzésért felelős intézet: Fenntartható Fejlesztés és Gazdálkodás Intézet
Szakfelelős: Dr. Molnár Csilla

További információ:
MATE Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Telefon: (83) 545-190
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A képzés időtartama és formája:

3+1 félév, nappali és levelező tagozatTurizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés célja:

A turizmus és a vendéglátás vállalkozásaiba és non-profit szervezeteibe szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakemberek képzése. A végzett hallgatók képesek a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegének vezetésére, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására. A vendéglátás specializáción ismereteket szereznek az eltérő szintű, felszereltségű, üzemméretű és eltérő céllal üzemelő vendéglátóhelyek (étterem, cukrászda, kisvendéglő, csárda, intézményi étkeztetés egységei stb.) működtetéséhez. Tanulmányukat - jelentős kreditbeszámítással - a turizmus-vendéglátás alapszakon folytathatják.

A képzés sajátosságai:

A képzés egyaránt tartalmaz elméleti és gyakorlati elemeket. A képzés céljainak megfelelően a kompetenciafejlesztésben a gyakorlati oktatási módok kapnak kiemelt szerepet az elméleti ismeretátadással szemben. A hallgatók specializáció keretében a vendéglátás sajátosságaival ismerkednek meg. A képzés negyedik félévében szakmai gyakorlaton vesznek részt. A felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő államilag elismert szaknyelvi vizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges. A képzés a keszthelyi Georgikonon, a „Balaton fővárosában” zajlik, mely igazi iskolaváros, kiemelkedő kulturális élettel, gyönyörű természeti környezetben (Balaton, Kis-Balaton, Keszthelyi-hegység, Hévíz). Itt tanulhattok tapasztalt, magasan kvalifikált, hallgatóbarát oktatói gárdától, a Karra jellemző családias légkörben, ahol az ingyenes nyelvi képzés mellett a térítésmentes sportolási lehetőségek széles köre is adott.

Megszerezhető végzettség:

Felsőfokú közgazdász-asszisztens vendéglátás szakirányon.

További információ a szakról…