A szakirány keszthelyi képzésének vezetője: Dr. Lőke Zsuzsanna egyetemi docens
Tel.: +36 83 545-162, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ:
Szent István Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Telefon: (83) 545-190
Fax: (83) 545-200
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szakképzettség célja:

A felsőoktatási szakképzés célja a turizmus és a vendéglátás vállalkozásaiban és non-profit szervezeteiben szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakemberek képzése. A végzett hallgatók képesek a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegének vezetésére, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.

A vendéglátás szakirányon speciális ismereteket szereznek a különböző helyekre települt, eltérő szintű, felszereltségű, üzemméretű és eltérő céllal üzemelő vendéglátóhelyek (étterem, cukrászda, kisvendéglő, csárda, intézményi étkeztetés egységei stb.) működtetésében.

A képzés sajátosságai:

A képzés egyaránt tartalmaz elméleti és gyakorlati elemeket, a hallgatók az ismereteket előadások formájában szerzik meg, míg társas készségeik, munkaszervezési technikáik csoportos tapasztalati tanulásra épülő képzési módszerek segítségével kerülnek fejlesztésre. A képzés céljainak megfelelően a kompetenciafejlesztésben a gyakorlati oktatási módok kapnak kiemelt szerepet az elméleti ismeretátadással szemben. Kiemelten fontos a modern információszerzési és - kezelési technikák (IKT) alkalmazása. A képzés negyedik félévében  szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók. A felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő államilag elismert szaknyelvi vizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.

Milyen munkakörök betöltésére tesz alkalmassá a képzettség?

A vendéglátás szakirányon végzett hallgatók elhelyezkedhetnek valamely szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató vállalkozási egység vezetőjeként, vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetőjeként, vagy más kereskedelmi, vendéglátó és hasonló szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetőjeként.

Megszerezhető végzettség:

Felsőfokú közgazdász-asszisztens vendéglátás szakirányon.

Befogadó alapszak (besorolási szak):

Turizmus-vendéglátás alapszak

A képzés Európa elsőként, 1797-ben alapított agrár-felsőoktatási intézményében, a Georgikonon zajlik. Keszthely, a „Balaton fővárosa”, igazi iskolaváros, kiemelkedő kulturális élettel, gyönyörű természeti környezetben (Balaton, Kis-Balaton, Keszthelyi-hegység, Hévíz) helyezkedik el. Itt tanulhattok tapasztalt, magasan kvalifikált, hallgatóbarát oktatói gárdától, a Karra jellemző családias légkörben, ahol ingyenes nyelvi képzés mellett térítésmentes sportolási lehetőség is adott.