Megkérdeztük egykori és jelenlegi hallgatóinkat a diákéletről:

Állattenyésztő mérnök (BSC) - Gorzás Anita

gorzasanitaMagyarországon több egyetemen működik Állattenyésztő mérnöki kar, de Keszthely légköre, az egyetemi élete (bulektábor, diáknapok, regattai szurkolások) megkapó volt számomra. Magas színvonalú gyakorlat, kirándulás, tanulmányi versenyek fontos kiegészítőként vannak jelen az oktatásban. Tanáraink bármikor szívesen segítenek szakmai ügyekben (labor, előadások, gyakorlati foglalkozások). Lehetőségünk van szakmai szabadidő-tevékenységekre is (madárgyűrűzés, lovaglás, állatkiállítás)

Növénytermesztő és növényvédő technológus (FSz) - Schmikl Mátyás

dscf9310.jpgHagyományőrző programok, a diáknapok, a gazdász maraton és a többi egyetemi rendezvény, melyek során igazi csapattá formálódik a hallgatói közösség. Az egyetemi életen kívül számos, a város adta lehetőség közül választhatunk, melyet igyekszünk is minél jobban kihasználni. A Balaton, a városi programok szinte kimeríthetetlen tárházai a hasznos időtöltésnek. Mindent összevéve, a régi gazdásznótát idézve, a Georgikon minden hallgatója elmondhatja magáról, hogy a „keszthelyi gazdász a pokolban is úr".

Természetvédelmi mérnök (BSc) - Váczi Violetta

vaczi.jpgGazdász énekek, Bulek tábor, Gazdászmaraton, Felezőbál, Sárgulás. Ez mind hozzá tartozik egy hamisíthatatlan keszthelyi gazdász életéhez. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide jelentkeztem. Az összetartás, a családias légkör, az oktatás kiválósága és a természet közelsége mind magyarázza ezt. A terepgyakorlatok során bejárjuk az országot, s nemcsak tudásunk gyarapszik, hanem igazi csapattá is válunk. A természetvédelmi mérnöki szakon minden évfolyam igen aktív, az Énekkar, a Táj és Ember Klub, a Természetjárók tagjainak többségét is mi adjuk. Így nemcsak a szakmám fortélyait tanulhatom ki a természetben járva, gyakorlatban is tapasztalva, de lehetőségem van másik szerelmemnek, a zenének és a művészetnek is hódolni. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a nagycsaládnak, hiszen „a keszthelyi gazdász a pokolban is úr!”

Növénytermesztő mérnök (BSc) - Horváth Imre

dscf9345.jpgAmióta itt vagyok, egyszer sem fordult meg a fejemben hogy félbe hagyjam tanulmányaimat. Ez egy nem túl nagy egyetem, melynek nagy előnye hogy jobban odafigyelnek egymásra az emberek. Mindenki segítőkész, a város szép, és a Balaton közelsége még jobban megdobja a hangulatot. A tanárok segítőkészek, és az oktatás magas színvonalú. Számtalan sportolási lehetőség közül lehet választani. Egyszóval nem bántam meg hogy itt kezdtem meg a felsőfokú tanulmányaimat, sőt joggal mondhatom, hogy ezek életem eddigi legjobb évei.

Mezőgazdasági Mérnök (BSc) - Csulik Gábor

dscf9319.jpgÖrülök neki, hogy felvettek a keszthelyi Georgikon karra. Nagyon sok lehetőséget látok ezen a helyen. Az iskola sokat segít abban, hogy teljesen kitanuljam a mezőgazdasági mérnöki szakot. Szeretem a szakomat és nagyon sok mindent megtanítanak nekünk a gazdálkodással kapcsolatban. A tanulás mellett számtalan más hasznos időtöltést is biztosít az intézmény. Ezért is ajánlották barátaim a Georgikont és nem bántam meg, hogy hallgattam rájuk.

Ménesgazda (FSZ) - Eszlinger Anita

dscf9341.jpgJelentkezésemkor a Balaton parti város hangulata és a Georgikon kar családias légköre fogott meg először. Ezen kívül szimpatikus volt számomra a számos sportolási és kulturális lehetőség. A Karról már korábban is sok jót hallottam. Legnagyobb örömmel fogadtam, hogy ennek a nagy lovas múlttal rendelkező városnak az egyeteme Ménesgazda képzést indított. A tanáraim szaktudása és segítő készsége a garancia arra, hogy kamatoztatni tudom az itt megszerzett ismereteimet. Úgy gondolom, jól döntöttem!

Környezetgazdálkodási Agrármérnök (BSc) - Halász Gergely

dscf9307.jpgKeszthelyre jönni nem csak a Balaton miatt érdemes. Az egyetem családias légköre, pezsgő hallgatói élete és a városban zajló sok-sok kulturális program egyaránt rengeteg felejthetetlen élményt szerzett már nekem. A Georgikon nagy előnye, hogy a választott szakma magas szintű elsajátítását tanáraink tudása, hallgató barát hozzáállása és az iskola remek felszereltsége biztosít garanciát. A tanulás mellett számos program és sportolási lehetőség közül lehet választani.

Kertészmérnök (BSc) - Feitscher Kata

dscf9329.jpgÚgy érzem, nagyon jól döntöttem, hogy Keszthelyt választottam. Mindig is fontosnak tartottam a hagyományok ápolását, ami szerencsére nagy hangsúlyt kap ebben a városban. Ehhez hozzájárul az egyetemre oly jellemző családias légkör. Külön örömöt jelent számomra a rengeteg sportolási, kulturálódási és önképzési lehetőség, amely a hallgatók rendelkezésére áll. Mint kertész, fontosnak tartom, hogy tartalmas és szakmailag megalapozott gyakorlatokon vehetünk részt, és mindezen túl emberbarát tanárok és általuk rengeteg tudás válik hozzáférhetővé számunkra.

Informatikus és szakigazgatási agrármérnöki (BSc) - Hosszú Diána

dscf9314.jpgKeszthely nagy múltú iskolaváros, a környék kulturális központja. A történelmi múltú Georgikon hagyományőrző rendezvénye a sárgulási ünnepség. Az iskola rengeteg kikapcsolódási, sportolási és kulturális lehetőségeket kínál hallgatói számára, emellett a az oktatás is magas színvonalú. Iskolánkban, a Georgikonon magas színvonalú nyelvoktatást folyik angol, német, orosz és francia nyelvből. Nem mellékes a családias környezet és a remek hallgatói élet. A diákok hétköznapjait rengeteg buli, és program színesíti: Bexi Disco, Xiros Klub, Gazdász maratón, Diáknapok

Informatikai statisztikus és gazdasági tervező (FSz) - Zsoldos Viktor

dscf9299.jpgNagyon örülök, hogy Keszthelyre jöttem egyetemre. Azért választottam ezt, mert nagyon hangulatos, kedves, de egyben pörgős helynek tartom, mind a kollégiumi életet, mind az iskolai hétköznapokat. Nagyon szeretem a Balatont és a gyönyörű környezetet. Szerencsére Keszthely rendelkezik mindkettővel. Nagyon sok élményt kaptam már most az intézménytől. Rengeteg program van, ami segít abban, hogy a diákok még közelebbi és még barátibb kapcsolatokat építsenek ki társaikkal.

Turizmus-vendéglátás (BA) - Fekete Ramon

dscf9304.jpgÉletem egyik legjobb döntésének tartom azt, amikor Keszthelyre adtam be a továbbtanulási kérelmem. Eleinte nagyon izgatott voltam, milyen is lesz egy egyetemen élni és tanulni, ám amikor szembesültem az itteni hallgatók segítőkészségével és tapasztaltam a tanárok odaadó kifogástalan szakmai oktatását, azon nyomban elillant minden félelmem. Rengeteg élménnyel és sok baráttal lettem gazdagabb az eddig itt eltöltött éveim során. Mára örömmel elmondhatom, hogy Keszthely volt és mindig is marad a szívem csücske.

Hulladékgazdálkodási technológus (FSz) - Polgár Kitti

dscf9288.jpgAzért döntöttem a Georgikon mellett, mert rengeteg jó dolgot hallottam róla: a képzés hallgató-központú, az oktatók szakmai felkészültsége magas, kellemes és segítőkész légkör uralkodik a karon. Keszthelyt azért választottam, mert nagyon megszerettem a várost néhány korábbi utam során. Könnyű tájékozódni, és rengeteg a kulturális program. Nagyszerű környezetben élhettek és tanulhattok, és emellett kiváló, gyakorlatias szakmai oktatást kaptok. Mindenkinek ajánlom a Georgikont, mert nagyon sok barátot találhattok!

Gyógy és Fűszernövény Technológus (FSz) - Elek Panna

dscf9316.jpgEurópa első agráregyeteme a Georgikon, mely már több száz éves tapasztalattal bír az oktatás területén. Mind a képzések színvonalával, mind a hallgatók szakmai tudásával messzemenően elégedett vagyok. A hagyományőrzésnek köszönhetően egyedülálló légkör alakult ki, és igazi csapattá kovácsolta az itt tanulókat. Csatlakozz hozzánk, ha szereted a természetet, a Balatont és használható tudásra szeretnél szert tenni. Itt olyan emlékekkel gazdagodhatsz, melyekre évek múltán is mosolyogva gondolsz vissza.

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök (BSc) - Csizmadia Vivien

dscf9295.jpgMiért épp a Georgikon? Kiskorom óta szeretem az állatokat és a természetet, majd később érdekelni kezdtek a gazdasági világ kérdései is. És hol is tanulhatnám mindezeket az ismeretek egy szak keretében? Egy gyönyörű városban, a Balaton fővárosában, ahol a tanulás mellett a szabadidő eltöltésére is számos lehetőség van. A minden évben megrendezett Diáknapok remek alkalom a tanárainkkal és a diáktársainkkal való kötetlenebb együttlétre.

Turizmus Vendéglátás (BA) - Barnácz Dzsenifer

dscf9327.jpgÉn tudom , hogy a GEORGIKON nem csak egy szó, egy név és mindezt csak az érti, miről beszélek, aki itt tanul... A hagyományok őrzése és ennek a tudásnak a továbbadása magába foglalja az egyetemi élet szépségeit. Csak hálás lehetek az életnek hogy a GEORGIKON mellett döntöttem. Nem hittem volna, hogy második otthonomként fogok visszajárni vasárnaponként. Minden évszakban megcsodálhatjuk a Balaton szépségeit és értékeit. Így a tanulás is elviselhető...

Agrárkereskedelmi menedzser-asszisztens (FSZ) - Kámán Ágnes

dscf9290.jpgA középiskolai évek után egy új, barátságos légkörbe kerültem, ahol segítettek felvenni az egyetemi élet ritmusát. A Georgikon Kar hagyományai színesebbé teszik a hallgatói életet. A mindennapokra jellemző a családias tanár-diák kapcsolat. A Balaton szépsége és Keszthely város történelmi múltjának párosítása igazán inspiráló volt a jelentkezés során.
Örülök hogy a Georgikonra járok!

Gazdasági Idegennyelvi menedzser (FSZ) - Németh Gabriella

dscf9349.jpgNem bántam meg, hogy Keszthelyt választottam. Az egyetem családias légköre, a pezsgő hallgatói élet, a Balaton és maga a város felejthetetlen élményeket jelentenek számomra. Keszthely nagy előnye, hogy a szerteágazó kikapcsolódási, sportolási és kulturális lehetôségek mellett a szakmát is magas színvonalon tudjuk elsajátítani. Erre a tanáraink tudása és hallgatóbaráti hozzáállása garancia.

Növényorvosi szak (MSc) - Németh András

dscf9351.jpgNagy öröm számomra hogy itt tanulhatok Keszthelyen a növényvédős szakma fellegvárában, ahol a szakma megannyi kiválósága tanult, illetve tanított. Mindemellett felemelô érzés a több mint 200 éves hagyományokat követve részese lenni az egyetemi életnek: Bulek tábor, Gazdász Maraton, Diák napok, Bexi, Xiros. Szeretem Keszthelyt, minden évszakban számtalan lehetôséget biztosít a kulturált kikapcsolódásra, szórakozásra. Örülök, hogy a Georgikont választottam. Mindig büszkén fogom énekelni: „Mindnyájan jártunk egyszer az Akadémián!”