Szakfelelős: Dr. Takács András Péter egyetemi docens
Tel.: (+36) 83/545-217, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képzésért felelős intézet: Növényvédelmi Intézet

További információ:
MATE Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Telefon: (83) 545-190
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képzés időtartama: 4 félév

Jelentkezési határidő: Tavaszi félévi kezdéssel január 15., őszi félévi kezdéssel. augusztus 31.

A jelentkezés feltétele

A növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szak felvételi feltétele agrár képzési területen mesterképzésben, vagy osztatlan (egyetemi) képzésben szerzett mérnöki oklevél.

A képzés célja

Olyan alapos növényvédelmi ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik ismerik a növényi károsítók biológiáját, ökológiáját és az ellenük való védekezés módszereit, alkalmazzák az integrált növényvédelem különböző eljárásait, alkotó képességgel rendelkeznek a növényvédelmi informatika, szaktanácsadás alkalmazásában, felelősen tevékenykednek a környezetvédelem növényvédelmet érintő részleteiben, ismerik és betartják a növényvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat és munkavédelmi előírásokat, alkalmasak az I. kategóriás növényvédőszerek forgalmazására és felhasználására.

Elhelyezkedési lehetőségek

A képesítés alkalmassá tesz üzemi növényvédelmi munkák tervezésére, szervezésére, a munkák irányítására, a növényvédelmi technológiák szintetizálására, a növényvédelem integrált higiénés és környezetvédelmi vonatkozásainak érvényesítésére, előrejelzésen alapuló, integrált növényvédelmi technológiák kialakítására, kivitelezésére, a növényvédelemmel összefüggő szakigazgatási feladatok magas szinten történő ellátására, informatikai eszközök felhasználására, növény-egészségügyi szaktanácsadásra, tudományos kutatómunkára, nyelvtudás esetén az EU tagországaiban munkavégzésre.