Szakfelelős: Dr. Pupos Tibor professor emeritus

További információ:
Szent István Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Telefon: (83) 545-190
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képzés időtartama: 4 félév

Jelentkezési határidő: Tavaszi félévi kezdéssel január 15., őszi félévi kezdéssel. augusztus 31.

A jelentkezés feltétele

Legalább alapképzésben (BA, BSc), illetve főiskolai szintű képzésben szerzett oklevél az alábbi képzési területek valamelyikén: agrár, bölcsészettudomány, társadalomtudomány, informatika, jogi és igazgatási, gazdaságtudományok, műszaki, pedagógusképzés, sporttudomány, természettudomány.

A képzés célja

Olyan szakemberek képzése, akik szakismereteik birtokában képesek a vidék, illetve az adott térség feltételrendszerébe ágyazottan felismerni és értelmezni a térségi turisztikai folyamatok hátterét és összefüggéseit. Ismerik a turisztikai szektor sajátosságait, a turisztikai szervezetek és a kapcsolódó intézményrendszer működését. Alkalmasak a helyi, regionális, térségi turisztikai szervezetek munkájának koordinálására, irányítására, fenntartható turisztikai projektek generálására és menedzselésére, a kapcsolódó források felkutatására és pályázatok írására, innovációs, tervezési, fejlesztési és kutatási feladatok elvégzésére és irányítására.

Elhelyezkedési lehetőségek

A három féléves szakirányú továbbképzési szak olyan ismeretanyagot és oktatás-módszertani eszközöket kínál, amelyekkel eredményesebben és professzionálisabban lehet a szakemberekkel szemben megfogalmazott elvárásoknak megfelelni. Erre annál is inkább szükség van, mivel a turizmus irányításában és szervezésében az átfogó szemlélettel bíró szakemberek iránti igény már nem csak Európa szerte, hanem Magyarországon is jelen van. A végzett szakemberek lehetséges munkahelyeiként jelölhetők meg önkormányzatok, fejlesztési irodák, MVH hivatalok, civil szervezetek, turisztikai kisvállalatok és egyesületek, a turizmus irányításával foglalkozó intézmények, stb.

Letöltés:

Összefoglaló tájékoztató: